Een tweede leven voor bedrijfspanden in Regio Zwolle

Cover ZON Magazine editie 1 - Jansen VastgoedIn de eerste editie van ZON magazine is een mooi artikel verschenen over het herontwikkelen en verduurzamen van bedrijfspanden. Twee van de drie panden uit het artikel zijn in beheer van Jansen Vastgoed. 

Door toenemende leegstand van bedrijfspanden staat de kantorenmarkt onder druk. Ook in de Regio Zwolle. Herontwikkelen en verduurzamen is de oplossing vinden de drie voornaamste bedrijfsmakelaars van Zwolle. ‘Zo creëer je meerwaarde voor de locatie, de ondernemer en de stad.’

In het artikel komt Gerwout Hovenburg van ten Hag Makelaarsgroep aan het woord over de aanpak van het verouderde bedrijventerrein in Zwolle De Vrolijkheid, dat wordt omgetoverd tot Business Park Zwolle. Een initiatief dat tot stand is gekomen vanuit meerdere projectontwikkelaars, waaronder Jansen Vastgoed. ‘Met betrokken partijen zijn we gaan brainstormen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dat heeft tot een mooi plan geleid, waarvan een deel inmiddels ook daadwerkelijk is gerealiseerd.’ De eerste ondernemers hebben zich er al gevestigd, waaronder Sligro, Triflex, LenS, Serta Nederland, W-Books en Noordhuis kantoorspecialisten.‘Nog niet alle kavels heben een bestemming gekregen. We zoeken nog naar bedrijven die ene nieuwe locatie zoeken en zich hier willen vestigen. Wij leveren de ruimte op maat en naar wens van de gebruiker.’

Het andere pand dat in het artikel aan bod komt betreft het Health Innovation Park, op bedrijventerrein Oosterenk in Zwolle. Daniël Kroese van KroeseTempert Bedrijfsmakelaars: ‘Zwolse investeerders zagen mogelijkheden in deze locatie in combinatie met het fraaie nieuwe ziekenhuis. De herenontwikkeling betreft een verbouwing van leegstaande kantoorruimtess naar gebouwen met zorggerelateerde functies onder de naam Health Innovation Park.’ In het Health Innovation Park komen ook start-ups en ondernemers uit de zorg in de Zorg Innovatie Tuin.

Klik op onderstaande foto’s om de tekst te vergroten of lees hier het hele artikel uit de #1 editie voorjaar 2015 van ZON over het tweede leven voor bedrijfspanden in Regio Zwolle.

Artikel Bedrijfspanden ZON Magazine - Jansen Vastgoed - deel 1

Artikel Bedrijfspanden ZON Magazine - Jansen Vastgoed - deel 2